Elke week blogggen is een must om klanten te werven

Waarom heb je een website? Om klanten te werven toch? Maar als niemand weet dat je website bestaat, dan zul je er ook niet veel klanten mee werven.
Een van de beste manieren om mensen naar je website te krijgen is door middel van een blog. Bloggen is echt een must als je klanten wilt werven met je website en verbinding wilt creëren.

Als je website het hart van je marketing is, dan is je blog het bloed dat het hart voedt.
Je blog is namelijk de beste manier om mensen naar je site te krijgen.

Dit zijn de 5 belangrijkste redenen om ten minste 1 keer per week een blog te plaatsen:

 

1: Bloggen zorgt voor je vindbaarheid op Google

Misschien heb je ooit wel eens gehoord van SEO of Search Engine Optimalisatie, misschien ook niet. In het kort: SEO bepaalt gemakkelijk hoe jouw website wordt gevonden in Google. Als jij mensen van hun rugklachten af helpt en een prospect Googled ‘Tips bij rugpijn’, is dan jouw website de eerste die omhoog komt of sta je ergens op de 3e pagina? Als dat laatste zo is, dan lezen mensen je site waarschijnlijk niet.

Deze grafiek van Blink Digital laat mooi zien dat 75% van alle Google bezoekers namelijk nog voorbij de eerste pagina klikt.

Wat heeft je blog hier nou mee te maken?
Heel simpel: Als je blogt, dan blog je over onderwerpen die interessant zijn voor jouw potentiële cliënten, toch? En als je over onderwerpen blogt die interessant zijn voor potentiële cliënten, dan is de kans groot dat je daar woorden in verwerkt die je prospects zoeken.
Daarnaast houdt Google van websites die dynamisch zijn. Statische website zijn sites die gemaakt worden waar dan nooit meer wat aan verandert. Dynamische websites krijgen continu nieuw content. Doordat je wekelijks blogt wordt je website dynamisch.

 

2: Bloggen zorgt ervoor dat mensen je gaan waarderen

De grootste fout die de meeste ondernemers maken, is dat ze hun producten proberen te verkopen zonder dat ze verbinding hebben gecreëerd met hun prospects.

De Klanten Werven Vanuit Verbinding Formule bestaat uit 4 stappen:

Kijken, waarderen, verbinden, verkopen. Deze 4 stappen zijn cruciaal in elk marketingproces. Bloggen is een fantastische manier om waarde te leveren aan jouw prospects. Door informatieve artikelen te schrijven laat je zien dat jij een expert bent en gaan je potentiële cliënten je waarderen. Pas als ze je waarderen zijn ze bereid om je diensten te kopen.

3: Bloggen zorgt voor verbinding

De meeste marketing bestaat uit eenrichtingsverkeer. Het is zenden zonder te ontvangen. Bloggen kan juist tweerichtingsverkeer zijn. Jij zendt en je vraagt je lezers om reacties. Op die manier kan er een gesprek ontstaan en creëer je verbinding. Verbinding is het belangrijkste ingrediënt voor het aantrekken van nieuwe cliënten. Als mensen geen verbinding met je voelen zullen ze nooit een dienst bij je kopen. Daarom is het creëren van verbinding doormiddel van je blog curciaal voor het werven van cliënten.

 

4: Bloggen is perfect om op een elegante manier je producten bekendheid te geven.

Een verkooppagina heeft maar 1 doel: Je dienst verkopen. Mensen gaan niet naar je verkooppagina’s omdat ze het zo interessant vinden om over je producten te lezen. Mensen gaan wel naar je blog omdat ze het interessant vinden om te lezen wat je schrijft, en je blog is dan ook de perfecte plek om mensen enthousiast te maken over je producten. Schrijf bijvoorbeeld een interessant artikele over een onderwerp dat aanbod komt in je dienst en vermeld kort je product met een link naar je verkooppagina. Zo schrijf ik bijvoorbeeld dit artikel over bloggen, maar ik heb daar ook een 4-weekse online training over, die je tot in detail uitlegt hoe je goede blogs schrijft en wat je kunt doen om met je blog klanten te werven. KLIK HIER als je meer wilt weten over de online training Brilliant Bloggen. Zo dus 😉

Briljant Bloggen

5: Bloggen is dé manier om mensen naar je site toe te leiden

Als je op je website alleen je diensten verkoopt, is het voor je potentiële cliënten helemaal niet interessant om je site te bezoeken. Als je blogt wel. Door previews van je blog te delen op ander plekken kun je mensen enthousiasmeren voor je blog, zodat ze vaker je website bezoeken. Handig, want op je website staat meer dan alleen je blog. Op je website staan natuurlijk ook je diensten op je website kunnen mensen zich inschrijven om op de hoogte gehouden te worden als ze een melding willen ontvangen wanneer jij weer een artikel publiceert. Ik ben nog 10 artikkelen aan het schrijven over bloggen. Wil jij een melding ontvangen als ik weer een nieuw artikel publiceer? Meld je dan HIER aan om updates te ontvangen over Klanten Werven Vanuit Verbinding.

Ik ben benieuwd naar jou ervaring met bloggen. Heb je al eerder geblogd en weet je of mensen uberhaubt jouw blog lezen? Laat mij dat weten in het commentaarveld hier onder!